Het fraaie feest van Martine en Gerk

 

Het is alweer eventjes geleden dat we een fraai feest konden laten zien hier op Fromfraai, maar vandaag heb ik een prachtige comeback voor jullie! De bruiloft van Martine en Gerk is een lust voor het oog. Maar bovenal laten Martine en Gerk zien dat het leven doorgaat, ook als je een bruiloft aan het organiseren bent, en dat je bruiloft soms middenin een zeer emotioneel en turbulent stuk van je leven kan vallen. Ik ben blij om te lezen dat het hen toch gelukt is om een fantastische (en misschien nog wel meer betekenisvolle) bruiloft te hebben, ondanks de persoonlijke tegenslag in hun leven. Dus, lees en leef mee!

Alle foto’s zijn genomen door Michelle Hamstra

 

Waarom hebben jullie besloten te gaan trouwen?
Dit jaar zijn wij 5 jaar bij elkaar en vonden dit een mooi jubileum om te gaan trouwen!

Wat maakte jullie bruiloft speciaal?
Wij hebben er bewust voor gekozen om niet veel mensen uit te nodigen voor onze dag. We konden niet kiezen welke gasten de hele dag mee mochten en welke niet en daarom hebben wij besloten dat alle gasten (totaal 50 personen) onze dag mochten meebeleven. Wel wilde we graag op een “aparte” trouwlocatie onze ceremonie en feest houden en zijn uiteindelijk “getrouwd” op een eilandje vlakbij Grou, in het hart van Friesland. Op dit eiland staat een oud boerderijtje waar nu een café/restaurant in zit en waar je alleen per boot kunt komen. Voor ons gasten was een rondvaartboot afgehuurd en zelf zijn wij eerder met een watertaxi naar de locatie gegaan. Het thema” Feest” werd ook helemaal doorgevoerd door onze feestmeesters. Onze vrienden/familie droegen allemaal feesthoedjes en roltongen bij aankomst. Het was super om zo vanaf de waterkant onze gasten te ontvangen!

Wat is jullie favoriete moment van/ beste herinnering aan de dag?
Zes weken voor de bruiloft werd bij mijn moeder een tumor ontdekt. Door alle stress is het ons zelf niet gelukt om een mooie trouwauto te regelen. Een week voor de bruiloft werden onze hulptroepen ingeschakeld en goede vrienden hebben heel erg hun best voor ons gedaan om iets te regelen. Uiteindelijk werd het ook nog een “geheime missie” en pas op onze trouwdag kwam de trouwauto aanrijden bij mijn schoonouders. Dat ze de DROOMAUTO van mijn man (een VW Samba uit 1957) hadden geregeld was echt helemaal fantastisch! Verder zijn we een paar dagen eerder al voor de wet getrouwd en op onze “feestdag” hebben wij gekozen voor een persoonlijk trouwceremonie op onze feestlocatie. De speech werd gehouden door onze buurvrouw en na de ceremonie hebben wij de Nederlandse Akte van Liefde en Trouw 2011 getekend. Daarna werden de ringen gewisseld (super persoonlijk). Het applaus dat los kwam na onze persoonlijke ceremonie was echt een kippenvelmomentje. Ook de fotosessie in de binnenstad van Leeuwarden, de toast van mijn vader, de ontspannen BBQ gecombineerd met een gave rock and roll band heeft onze dag heel bijzonder gemaakt. Wij hebben met onze familie en naaste vrienden heerlijk kunnen kletsen en dansen! Kortom, we hebben volop genoten van onze trouwdag.

Liepen jullie tegen problemen aan tijdens de voorbereiding van de bruiloft, of op de dag zelf? Zo ja, hoe zijn jullie daarmee omgegaan?
Door de ziekte van mijn moeder stonden de voorbereidingen erg onder druk. Wij konden helemaal niet meer aan trouwen denken. Tot 1,5 week voor de bruiloft wisten we pas dat onze dag, om de gezondheid van mijn moeder, wel door kon gaan. Alles was gelukkig op tijd geregeld en konden daarom onze voorbereidingen even “on hold” zetten. Daarnaast hebben onze feestmeesters en vrienden ook veel geregeld op het laatste moment. Wij zijn nog steeds heel erg blij met al hun hulp.

Hebben jullie nog advies voor De Overige Aanstaanden?
Maak geen keuzes om de reden “omdat het zo hoort”. Maak keuzes die bij jullie passen en dan kan jullie dag niet meer stuk.

Zijn er nog andere dingen die je kwijt wil over jullie bruiloft, waarover je het hierboven nog niet hebt gehad?
Op één ding wilde we absoluut niet bezuinigen en dat was onze fotograaf. Wij waren heel erg blij met onze fotograaf. Wij hebben heerlijk ontspannen foto’s met haar kunnen maken en ze is daarnaast ook nog een super leuk mens!

Trouwjurk – Velvet Moon, Rinsma Fashion Gorredijk
Trouwpak – WE
Uitnodigingen – Zelf ontworpen met dank aan Vedia
Locatie – Tryehus
Ringen – Xen (staal)

Advertenties

Tags: ,

4 Reacties to “Het fraaie feest van Martine en Gerk”

 1. martine Says:

  @fromfraai. Mooi verwoord!! Kreeg er tranen van in mijn ogen. We hebben zeker heel intens genoten van onze dag.

 2. Femmie Says:

  Prachtig! Je leeft mee met de foto’s en het verhaal er achter. Echt mooi

 3. Fabienne Says:

  Prachtig!!

 4. Kippie Says:

  Gefeliciteerd Matine!
  Wat een prachtige foto’s! Zo te zien hebben jullie er een onvergetelijke dag van gemaakt 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: