Budget nr 1

Vorige week kreeg ik een mail met de meest prachtige spreadsheet toegestuurd. Deze spreadsheet bevatte niet alleen het budget voor de bruiloft van L & R in Delft, maar ook alle verder informatie over de organisatie van een huwelijk. Ik was serieus onder de indruk van de strakke organisatie en de compleetheid van de file, dus ik heb de bruid meteen gevraagd of zij misschien in de toekomst wat tips voor het organiseren van een huwelijk op papier wil zetten. Volgens mij kunnen gemiddelde ploeteraars zoals ik nog wel wat opsteken namelijk! Gelukkig vond ze het geen probleem om haar organisatorische inzichten met jullie te delen, dus dat is weer iets om je op te verheugen.

Maar, het gaat hier nu om het budget. Dit budget is opgesteld voor een huwelijk in Delft, eerst op het stadhuis en dan in de kerk, met 40 daggasten, nog eens 50 mensen die bij de huwelijksvoltrekking in het stadhuis zijn, en daarbovenop nog eens 300+ mensen die worden uitgenodigd voor de BBQ en het avondfeest. Dit is geen klein huwelijk dus, met meer dan 400 genodigden!

Elk budget waarin ruimte is opgenomen voor een zwaard is een budget naar mijn hart!

Advertenties

Tags: , ,

10 Reacties to “Budget nr 1”

 1. Fabienne Says:

  Echt heel grappig om te zien hoe anders het bij iedereen is!

  Onze band is 7x zo duur en het burgerlijk huwelijk meer dan de helft goedkoper..

 2. L Says:

  Wat leuk om ons budget zo terug te lezen. Het klopt dat de band voor ons heel goedkoop is; vrienden van de studentenvereniging waar we bij zaten zitten in een band (of eigenlijk zelfs twee). We hebben de afspraak kunnen maken dat de ene band het geld krijgt en de materialen regelt om tijdens het feest te spelen en de ander (volledig bestaande uit vrienden) dat materiaal gebruiken en tijdens de receptie voor op de achtergrond wat muziek te verzorgen. Het stadhuis is inderdaad gruwelijk duur, maar komt ook omdat het op zaterdag is.

  Wat betreft het zwaard; R heeft als hobby zwaardvechten en ik heb hem gelukkig zo ver kunnen krijgen om niet in middeleeuws kostuum in de kerk te verschijnen maar moest dus wel instemmen met een zwaard als compromis. Die gaat een mooi plekje krijgen in de woonkamer!

 3. FromFraai Says:

  Haha, cool dat verhaal achter het zwaard! Ik neem aan dat jullie de taart ook gaan aansnijden met dat zwaard? Of een paar champagneflessen onthoofden? Dat zou supercool zijn πŸ˜€
  Het is zeker leuk voor foto’s: http://fromfraai.nl/2009/11/20/fromfraaie-vrijdag-18/

  M.

 4. martine Says:

  Ik vind het persoonlijk wel heeeeel veel geld voor een bruiloft. Maar ieder zijn ding natuurlijk. Het gaat erom dat iedereen de dag beleeft hoe hij/zij het graag wilt. Wij hadden nog jaren moeten sparen voor zo’n bruiloft!! Wij hebben het klaargestoomt voor ongeveer € 6.000!! Maar wel met 50 gasten…….. πŸ™‚

 5. FromFraai Says:

  Tsja, het is een boel geld, maar als je naar de per gast prijs kijkt, dan komt dit budget op 60 euro pp, en jouw budget op 120 pp πŸ˜€ Met een grote gastenlijst komen bijna automatisch natuurlijk grotere kosten.

  Inderdaad, als ik naar zo’n bedrag kijk dan kan ik nog een boel andere dingen bedenken die ik er mee zou kunnen doen. Maar aan de andere kant, als ik al van jongs af aan zou dromen van een grote bruiloft dan zou ik waarschijnlijk ook van relatief jong af aan sparen met zo’n dag in gedachten!

  Eigenlijk is het enige wat ik zou zeggen aangaande financiele keuzes voor een bruiloft: ga geen schulden aan voor je grote dag. Dat is echt zonde. Maar binnen je mogelijkheid geld uitgeven aan dingen die je leuk vind, en waar je het geld voor over hebt: eigenlijk best wel eens lekker!

  M.

 6. martine Says:

  @fromfraai. Mijn vriend en ik hebben jaren alleen gewoont en elkaar pas wat later leren kennen. Dus sparen was voor ons lange tijd geen optie, We waren allang blij dat we het einde van de maand konden halen. Wij hebben het geld voor onze trouwerij in twee jaar bij elkaar gespaard. En waren daar eigenlijk ook best wel trots op πŸ™‚ Dan maar wat kleiner, maar niet minder leuk

 7. FromFraai Says:

  Lekker gevoel toch! Sparen voor een leuk doel maakt het ineens best leuk om wat zuiniger aan te doen πŸ˜€

  M.

 8. Fabienne Says:

  Toen wij een datum hadden geprikt, kon ik ineens heel goed al die mooie jurkjes/schoenen/tassen laten hangen in de winkel *shopaholic*

  Dit had ik nooit verwacht, maar als je echt iets wil…

 9. L Says:

  Ook wij moeten behoorlijk ons best doen om te sparen, want het is heel veel geld. We hebben er alleen voor gekozen dat in principe iedereen welkom zou moeten zijn; die kunnen terecht in de kerk. Vervolgens hebben we een selectie gemaakt voor de receptie / feest. Voordeel van zo’n grote groep is ook dat iedereen op zijn manier iets bijdraagt. Zoals een zwaardvechtact van de zwaardvechtvereniging van mijn vriend, een band van vrienden, avondjurk gemaakt door mijn zus die een eigen naaistudio heeft en de leden van onze studentenvereniging achter de bar. We proberen de helft in 9 maanden bij elkaar te sparen (werken allebei voltijd) en de andere heldt is erfenis omdat mijn vader een aantal jaar geleden is overleden en ik het geld voor trouwen / huisje heb bewaard.

 10. Fabienne Says:

  “het is het waard” moet je maar denken πŸ™‚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: