Dieren

Foto genomen door fotografiebureau PHOTO40

Toen we in Amerika kwamen wonen viel mij meteen op hoe goedkoop vlees was daar in de supermarkt. Bizar goedkoop. Dat zat me niet echt lekker, daar moest een adder onder het gras zitten. En inderdaad, deze lage prijs werd vooral bereikt door te bezuinigen op dierenwerlzijn en -gezondheid, en indirect ook op de gezondheid van de mensen die het vlees eten (hormonen, antibiotica), en door kosten af te wentelen op het milieu, en dus ons nageslacht. Dat vond ik niet echt de moeite waard, dus toen ben ik opgehouden met vlees kopen.

Foto genomen door Geertje Vierhout

Nu we weer terug zijn in Nederland kook ik zelf nog steeds grotendeels vegetarisch, maar dat is meer uit gewoonte en gemak. Ik ben geenszins een principiele vegetarier, ik eet zo nu en dan vlees en ik heb geen morele problemen met het doden of eten van dieren. Ik heb ook geen idee hoe de situatie in Nederland is, als het gaat om de intensieve veehouderij. Ik ben de Nederlandse Jonathan Saffran Foer of Michael Pollan nog niet tegengekomen om mij eens goed voor te lichten.

Foto genomen door Simone-Michelle

Maar als ik deze foto’s zie, dan denk ik eigenlijk dat het helemaal niet zo slecht gesteld is, in ieder geval niet met de Nederlandse koe. Het ziet er eigenlijk best wel gezellig uit! Ook al lijken de koeien nou niet echt onder de indruk van de pracht en praal van het bruidspaar.

En ja, inderdaad, ik heb een vreemde fascinatie met bruidsparen gefotografeerd op agrarische bedrijven. Ik geef het toe. Maar kom op, dit zijn toch ook gewoon fantastische foto’s? Het is toch niet vreemd om daar een kleine verzameling van aan te leggen? Toch??

Advertenties

Tags: , , ,

Eén reactie to “Dieren”

  1. Fabienne Says:

    Mij collega (inmiddels 25 jaar getrouwd) vertelde dat ze met haar witte jurk foto’s heeft gemaakt in een koeienstal. De jurk bleef echter niet wit.. en ze moesten nog trouwen.. :-S ai!

    Ze vond het allemaal achteraf het zeker waard en hebben na 25jaar nog altijd wat te vertellen! ik ben benieuwd naar haar foto’s, misschien wel iets voor je verzameling HAHA.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: