Reserveer die dag!

Save-the-dates passen goed binnen de Amerikaanse cultuur. Bruiloften worden groots aangepakt, lang vantevoren gepland, en bovendien moeten veel gasten vaak van ver komen, inclusief vliegreizen en hotels en dagen vrij nemen. Dus, het is niet onverstandig in dat soort gevallen om mensen ruim vantevoren op de hoogte te stellen dat er een bruiloft aan zit te komen, zodat ze alvast a) de datum en omliggende dagen in hun agenda kunnen reserveren en b) kunnen gaan sparen voor ticket, hotel, cadeau en outfit.

Save-the-dates zijn zo standaard dat de Amerikanen er zelfs een afkorting voor hebben bedacht, STD, die helaas hetzelfde is als de afkorting voor geslachtsziekte (sexually transmitted disease), dus ik snap niet dat iemand die paar letters ook wil gebruiken om te refereren aan een onschuldig stukje papier, maar dat terzijde.

Maar, dus, is dit Amerikaanse gebruik nuttig in Nederland? Ik zou zeggen, meestal niet. Maar, soms wel! En, als je houdt van het maken van mooie kaarten, zoals Marjet van Studio MetMarjet, tsja, dan grijp je natuurlijk iedere kans aan om iets moois te fabrieken. Want eerlijk is eerlijk, als ik deze kaart zie dan heb ik eigenlijk geen extra (goede danwel slechte) reden meer nodig om te beargumenteren dat deze kaart verstuurd moet worden, want ik vind m gewoon supercool.

Marjet en haar beau gaan trouwen in de zomer, en door tijdig een save-the-date te versturen wilden ze voorkomen dat iedereen al een vakantie zou hebben geboekt tegen de tijd dat zij hun officiële uitnodigingen verstuurden. En, laten we wel wezen, als je zelf grafisch ontwerper bent, dan is het natuurlijk ook gewoon leuk om zoiets in elkaar te draaien!

“Our forevers go together”, awwwww!

Het eerste plan was om de kaarten anoniem te versturen, want de omgeving van Marjet & geliefde wist nog niet dat zij trouwplannen aan het smeden waren. Maar, vlak voordat het ontwerp van de kaarten was gefinaliseerd werd Marjet ‘officieel’ gevraagd, en dus konden de kaarten toch met naam en toenaam de deur uit, dubbel dienst doend als trouwaankondiging én save the date!

Advertenties

8 Reacties to “Reserveer die dag!”

 1. Fabienne Says:

  Leuk, ik ben nu erg nieuwsgierig naar de trouwkaart!

  Zelf ben ik ook grafisch ontwerper en vond het heel leuk (maar ook heel lastig) om onze trouwkaart zelf te maken. Al zeg ik het zelf, dit is best goed gelukt. hihi. Volgende week hebben alle gasten de kaarten binnen.

  (Vind je het leuk om volgende week wat foto’s te ontvangen van ons
  “vintage-postpakketje”?)

 2. FromFraai Says:

  ja!
  Ik ben zo vrij geweest om je meteen te mailen 😀
  M.

 3. martine Says:

  AAAACH Fabienne ik ben zooo benieuwd!!

 4. Fabienne Says:

  en overal komen we elkaar tegen martine 😉

 5. Afina Says:

  HAHA Fabienne. Dat komt omdat wij dezelfde interesses hebben. Ik ga mijn vriendinnen die straks trouwplannen hebben, eerst een cursus trouwblogs lezen geven. HIHIHI

 6. martine Says:

  OEPS. Een vriendin van mij heeft op onze computer gepost en nu staat mijn opmerking onder haar naam. IK martine sta dus onder Afina. OEPS

 7. Fabienne Says:

  Wij zijn de 1ste van de vrienden groep die trouwen, dus die cursus zal ik ook gaan geven 😉

 8. MetMarjet Says:

  Oh wat leuk om een blog te lezen over je eigen werk! Bedankt voor je leuke reactie Fabienne! Het is inderdaad onwijs moeilijk! Binnenkort begin ik aan de trouw kaarten, ik heb al onwijs leuke ideeen.. maar het is zoooo spannend!

  Hebben jullie mijn blog al gezien op Dutch Handmade? Daar houd ik de stand van zaken bij over onze Vintage Wedding! http://dutchhandmade.com/?author=28

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: