Het Fraaie Feest van Melcher en Inge

Ik ben heel erg blij om vandaag het Fraaie Feest van Melcher en Inge te mogen laten zien. Niet alleen hebben ze een mooie en toch praktische bruiloft georganiseerd ( blijft toch mijn favoriete soort!) met veel leuke, goed doordachte, maar vooral persoonlijke details. Ze vertellen ook heel eerlijk over hun ervaring dat een bruiloft in het verschiet, hoe leuk en spannend en romantisch ook, niet een automatisch wondermiddel is dat alles in je leven magisch beter maakt. En daarover hebben ze wat slimme dingen te zeggen! Dus, ik zou aanraden om bij deze post niet alleen maar naar de foto’s te gluren (alhoewel die zeker ook de moeite waard zijn) maar ook de woorden van Inge en Melcher tot je te nemen.

Alle foto’s zijn genomen door Charlotte Valerie Feijen.

Waarom hebben jullie besloten te gaan trouwen?
Sinds maart 2008 waren we al geregistreerd partners. Dit omdat we destijds alles goed wilden regelen, omdat we op het punt stonden een (ongepland maar zeer welkom!) kindje te krijgen. Het partnerschap sloten we op een gratis maandagochtend, met alleen onze twee getuigen erbij. Er volgden een paar hectische jaren, die niet altijd even makkelijk verliepen. We wilden die rare en soms moeilijke tijd graag afsluiten met een feestelijke dag met alle lieve mensen om ons heen aan wie we zoveel hulp en steun hebben gehad. En, niet onbelangrijk, het was belangrijk voor ons om ons huwelijk te laten inzegenen in de kerk.

Wat maakte jullie bruiloft speciaal?
De mix tussen traditioneel/gebruikelijk en dingen die nét even anders waren! Zo trouwden we op de dag zelf niet voor de wet, we waren inmiddels al geregistreerd partners, en dat was op het gemeentehuis met één muisklik om te zetten in een huwelijk. Verder hebben we gewoon heel erg ons eigen gevoel gevolgd in de voorbereidingen en precies gedaan wat we zelf leuk vonden. Zo heeft Inge haar jurk laten ontwerpen in plaats van gekocht en droeg ze laarzen in plaats van pumps (Red.: Hele coole laarzen gemaakt door Elegant Wedding Shoes). Ons zoontje Thijmen droeg gewoon een spijkerbroek met gympen.

De dienst werd door de dominee volledig in samenspraak met ons samengesteld, wat een heel persoonlijk resultaat opleverde. Zo werden onder andere de getuigen (die ons al bijstonden bij ons partnerschap in 2008) in de dienst betrokken, wat niet gebruikelijk is.

In plaats van bruidstaart lieten we warme apfelstrudel serveren, en met het oog op alle kleine kinderen hebben we het feest laten schieten en lieten in plaats daarvan een lekker Italiaans buffet aanrukken. En we vonden het leuk om onze gasten ook in de watten te leggen met veel lekker eten en cadeautjes en een grappig bedankje voor iedereen. Dat bedankje was een kraslot, in de hoop wat van ons geluk op onze gasten over te brengen (al is niemand er miljonair mee geworden, maar zoals een tante van me liefdevol zei toen ik opmerkte dat ze een kansje had om rijk te worden: “Dat zijn we al”…. (Red.: Awwwwwww!)). En in plaats van een gastenboek hadden we een zelfgeschilderde wensboom, schaamteloos gejat van het idee van etsy.

Maar het meest speciaal is toch wel het feit dat je elkaar ten overstaan van iedereen om wie je geeft het ja-woord mag geven!


Wat is jullie favoriete moment van/ beste herinnering aan de dag?
Het moment waarop je de kerk inloopt en je realiseert dat iedereen daar voor jullie zit is onbeschrijfelijk.

Liepen jullie tegen problemen aan tijdens de voorbereiding van de bruiloft, of op de dag zelf? Zo ja, hoe zijn jullie daarmee omgegaan?
Ons oorspronkelijke plan was om te gaan trouwen in januari 2010, maar die trouwdag hebben we in november 2009 afgeblazen. Dit omdat ik (Red.: Inge), toen ons leven na twee pittige jaren eindelijk in een wat rustiger vaarwater terecht kwam, geveld werd door een fikse burn-out, waardoor ik me enorm ziek voelde. Twee maanden voor de oorspronkelijke trouwdatum zat ik daar nog middenin. Omdat wij puur voor de leuke dag wilden trouwen (we waren tenslotte al geregistreerd partners), en ik daar op dat moment niet van zou kunnen genieten was de keus voor ons niet moeilijk: Afblazen die hap!
Voor ons een nuchter besluit zonder sentimentele gevoelens, maar een bruiloft afzeggen is natuurlijk niet niks. Toch ging het in ons geval verrassend makkelijk, doordat de kerk, predikant en de feestlocatie allemaal ontzettend begripvol reageerden.
Met het afblazen van onze trouwdag kwam ook meteen het moment dat we mijn klachten aan de spreekwoordelijke grote klok moesten hangen. Waar je bij zo’n persoonlijke situatie normaal gesproken misschien alleen je ouders, broers/zussen en beste vrienden op de hoogte stelt, moest ik nu de afgelopen lastige jaren (waarvan iedereen wist) en mijn gevoelens daarbij (waarvan tot nu toe alleen ík iets wist) samenvatten in een uitgebreide mail die we rondstuurden aan álle gasten. Dat was wel even moeilijk, maar leverde alleen maar lieve en begripvolle reacties op.
En om na zo’n moeilijke tijd alsnog die dag te mogen beleven was extra bijzonder. Iedereen wist tenslotte dat het een moeilijke weg geweest was voor ons om daar nu zo gelukkig te staan. En dat gevoel dat iedereen het ons zó zat te gunnen, heeft onze uiteindelijke trouwdag echt een gouden randje gegeven.

Op de dag zelf waren er natuurlijk kleine dingen, zo hadden we eigenlijk een mooie oldtimer als trouwauto zullen rijden, maar die door de sneeuw kon die auto helemaal niet komen! Dankzij veel lieve hulp van familie kwam er uiteindelijk wel een mooi versierd tweedehandsje.

Hebben jullie nog advies voor De Overige Aanstaanden?
Hou je aan de “goed is goed genoeg”-regel! Wij hebben ons geen moment afgevraagd of er niet een nog mooiere jurk/beter pak/sfeervollere locatie/professionelere uitnodiging bestond, voor ons telde alleen maar een mooie dag mogen beleven met alle mensen waar je zo van houdt.

Trouwjurk – Laten maken bij By Boes in Giethoorn
Uitnodigingen – Zelf gemaakt, met papier van www.papicolor.nl
Locatie & Catering – De Toekomst, Meppel
Bloemen – Petersen, Meppel

Advertenties

Tags: , , , ,

4 Reacties to “Het Fraaie Feest van Melcher en Inge”

 1. Inge Says:

  Wat leuk om dit terug te zien! Good job, M.!

 2. Linda Springveer Says:

  Wat een gave bruiloft; lekker persoonlijk en ongedwongen en de dingen doen die jij graag wilt. Merk zelf dat niet iedereen dat evenveel begrijpt.

 3. Kippie Says:

  Wat leuk om foto’s van Inge te zien. Ik heb haar bruiloftsvoorbereidingen op een forum gevolgd en daar ook al een paar foto’s gezien… maar het totaalplaatje zo is toch nóg mooier om te zien.

  Wat een heelijke bruiloft en wat een prachtige bruid!!

 4. Bruiloft - Weddingplanner en Ceremoniemeester Says:

  Wat een mooi interview. Ik vind die laarzen echt prachtig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: