De trouwposters van Martine en Gerk

Als je je nu afvraagt waar je de foto´s die je maakt bij een loveshoot nou voor moet benutten… Nou, je zou er bijvoorbeeld een leuke trouwposteruitnodiging mee kunnen maken! Hierbij een kijkje in de keuken bij Martine en Gerk, die zo vriendelijk zijn geweest om de gedachtengang en het ontwerp proces van hun originele uitnodiging op posterformaat met mij en jullie te delen.

Wij hebben het ons vooraf wel een beetje moeilijk gemaakt wat betreft de uitnodigingen. Wij trouwen in het klein op woensdagochtend voor de wet (gewoon in onze eigen kleren) en op de vrijdag daarna geven wij een FEEST voor als onze naaste vrienden en familie (circa 50 personen). Deze dag hebben wij ook ons feestoutfit (jurk, pak etc.) aan en houden wij een persoonlijke trouwceremonie met speech van onze buurvrouw.
Klik op de uitnodiging voor een iets grotere versie zodat je alle details kan zien!

Dilemma!!! Hoe moeten we dit nu goed communiceren richting de gasten zonder dat er misverstanden ontstaan? Via internet (google is my friend) ben ik op het idee gekomen om bordjes in onze foto’s te gebruiken om zo onze trouwdag aan te kondigen!! De tekst op het krijtbord op de poster geeft de juiste informatie en datum van ons FEEST weer. Het  thema FEEST komt ook weer terug in de foto’s door de hoedjes, roltongen en confettislingers. We wilden heel graag een humoristiche en nonchalante trouwkaart en het idee van een trouwposter was snelgemaakt.  De foto’s hebben we laten maken bij onze trouwfotograaf Michelle Hamstra. Dit was ook zeker een leuk moment om elkaar een beetje te leren kennen, zodat je niet compleet vreemde van elkaar bent op je trouwdag.


Een kennis van ons is grafisch ontwerper en hij heeft de opmaak van de poster, feestboek en bedankkaartje verzorgd. Je kunt de posters in een brievenbuskoker verzenden (+ drie postzegels). De kokers heb ik via onlinekokers.nl besteld en ik was voor 25 kokers ongeveer € 12,50 kwijt + € 6,90 aan verzendkosten. De tekst op de kaart wilden we ook graag wat losjes houden, omdat dit ook de de sfeer van onze feestdag is. Tip: kijk eens op sites waar je trouwkaarten kunt bestellen. Veel bruidsparen zetten daar hun trouwkaart als voorbeeld op en zo heb ik onze tekst gevonden die wij voor onze trouwposter hebben gebruikt. Beter goed gejat dan slecht bedacht!


Foto’s poster: www.michellehamstra.nl
Ontwerp poster, bedankkaartjes en gastenboekbladen: www.vedia.nl

Advertenties

Tags: , , , ,

7 Reacties to “De trouwposters van Martine en Gerk”

 1. Martine Says:

  Leuk hoor, om je eigen uitnodiging hier zo te zien. Ze zijn gisteren allemaal bezorgd en de reacties waren erg positief. Hij hangt nu in al die huizen heel prominent aan de wand of op de kast. HIHHIHIH

 2. Kippie Says:

  Hele gave uitnodiging! 🙂

 3. Fabienne Says:

  oh HEEL LEUK!

 4. martine Says:

  @fabienne. HAHA. Je hebt hem gevonden!!!

 5. Arnhems Meisje Says:

  Hij is zó leuk, die poster! Daar moeten je gasten toch wel enorme trouwlust van krijgen, of niet?

 6. Fabienne Says:

  handig die zoekfunctie bij fromfraai 😉

  Vind je tekst ook erg leuk en lekker uitnodigend!

  Wij kregen laatst een kaart met de tekst “u bent uitgenodigd”
  ik voelde me totaal niet aangesproken door dat “u” haha

 7. martine Says:

  AAACCHH allergisch voor “u” in trouwkaarten. Zooo afstandelijk. Mijn opa en oma vonden de trouwposter ook helemaal super en die heb ik niet eens of jij of je gehoord. Heb vrij moderne opa en oma 🙂

  Heel veel gasten riepen meteen dat dit ook helemaal bij ons past.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: