Loveshoot Marsha en Cor

Ik ben een beetje onbeslist over loveshoots, verlovingsfoto´s, engagement sessions, of hoe je het ook wil noemen. Natuurlijk, mooie foto´s van jullie als koppel, da´s superleuk! Maar uiteindelijk is het wel een extra kostenpost, en moeten we zoiets juist marketen aan een groep mensen die al zoveel kosten in het verschiet hebben, namelijk mensen die gaan trouwen?

Aan de andere kant moet ik misschien niet zo moeilijk doen. Het is een hele leuke optie om gezellig iets samen te doen in aanloop naar je huwelijk. En je houdt er ook een paar mooie foto´s aan over, waar je wat informeler op staat dan op je trouwfoto´s.  En toen ik een mailtje kreeg van Marsha, met een linkje naar wat foto´s die zij en haar aanstaande Cor hebben laten nemen door Karel Hulskers was ik toch wel heel enthousiast. Misschien kwam dat ook wel door de fantastische relaxte stijl van dit koppel, helemaal van Cor (duidelijk een man met smaak! Kan niet wachten op zijn trouwoutfit!). Kijk zelf, en lees vooral ook wat Marsha te vertellen heeft over hun ervaring met deze loveshoot!

Ik wilde inderdaad mijn lief verrassen met een leuke shoot in de aanloop naar onze bruiloft. Om alvast een beetje in de stemming te komen en om te zien hoe wij reageren voor de camera, heb ik een love-shoot geregeld.

We komen beide uit de stad Groningen, dus hadden we een setting gekozen waarin je dit terugziet. We zijn naar de zaak geweest waar ik mijn jurk heb gekocht, we staan op de grote markt, we zitten in een café met de Martinitoren op de achtergrond.

Mijn aanstaande werkt als chef-kok in een keuken. Ook deze setting hebben we gebruikt: het restaurant deel leende zich uitstekend om wat mooie foto’s te maken en natuurlijk hebben we het fornuis ook nog in de shoot verwerkt.

Op fromfraai kwamen nog de snorren tegen die we als laatste ook nog even hebben gebruikt voor het grappige effect.

We hebben het beide als enorm fijn ervaren dat we zo’n shoot hebben gedaan voor de bruiloft. Op deze manier weet je een beetje hoe je ermee om moet gaan. Tijdens de shoot hebben wij het bijvoorbeeld gehad over van alles en nog wat, liedjes gezongen, en verhaaltjes verteld. We wilde zo min mogelijk dat we als een statisch op de foto zouden komen, De fotograaf had hierbij dezelfde instelling gelukkig. Wel vreemd omdat je bij de meeste foto’s toch gewend bent om in een houding te springen. Zo nu en dan hebben we de fotograaf even om aanwijzingen gevraagd en dat was prima.

Het was jammer dat het weer niet zo mooi was en redelijk koud, maar de foto’s zijn er niet minder om geworden. Ik kan anderen zeker aanraden om dit ook te doen, omdat je dan een beetje een idee hebt wat er gebeurt op zo’n shoot, hoe een fotograaf is en wat het resultaat is van de inspanningen. Misschien heb je daarna wel een idee wat je mooi vind, of minder mooi. Ook weet je  goed hoe je samen reageert op de foto’s en de fotograaf en hoe je samen kunt poseren.

Advertenties

Tags: , ,

2 Reacties to “Loveshoot Marsha en Cor”

  1. martine Says:

    Super leuke foto’s en ook een keer een fotograaf uit het hoge noorden. En….. ik blijf die snorren toch echt wel heel erg leuk vinden.

  2. Marsha Says:

    Wat leuk om dit terug te zien!!

    Gr Marsha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: