Volgende week woensdag

Eenieder die hier meer dan 1 post heeft gelezen weet dat dit geen politiek blog is. En toch ga ik vandaag bij uitzondering een beetje pruttelen over politiek, specifiek over de Provinciale Staten Verkiezingen van volgende week woensdag, 2 maart.

Voor mij zijn dit behoorlijk spannende verkiezingen! Natuurlijk ten eerste omdat de uitkomst op provinciaal niveau ineens de landelijke politiek kan bepalen. Iets waar ik sterk op hoop, want ik ben geen voorstander van het huidige kabinet. Met een sterk blok van de huidige oppositie in de Eerste Kamer zal het nieuws kijken een stuk minder stressvol worden (nu zit ik toch vaak te schreeuwen en of te mopperen tegen die arme onschuldige beeldbuis). Behalve natuurlijk als er dan weer nieuwe landelijke verkiezingen komen, want dan krijg ik weer een hele nieuwe lading spanning, hihi.

Maar ook op persoonlijk niveau is wat er woensdag gaat gebeuren van best wel groot belang voor mij. Want mijn fantastische, slimme, gemotiveerde moeder staat op de lijst van de PvdA voor de verkiezingen in Gelderland. Op de tweede plek! Dat is natuurlijk een hele mooie, maar ook volkomen verdiende plaats. Misschien kennen jullie Josan van de comments, want ze laat zo nu en dan wel een berichtje achter hier. Maar natuurlijk heeft Josan meer dan alleen een mening over huwelijken! En dat is wel belangrijk als je politiek wil bedrijven, een mening over inhoudelijke vraagstukken die mensen aangaan en bezighouden. Kijk bijvoorbeeld maar eens hier.

Hoewel ik niet uit een puur PvdA nest kom (bij ons hingen er altijd 2 posters op de ramen tijdens verkiezingstijd, een van mijn vader en een van mijn moeder), is de PvdA wel altijd (sinds ik stemgerechtigd ben) de partij geweest die mij het meest aanspreekt. Aan de ene kant deel ik een flink aantal principiele standpunten met ze, maar aan de andere kant ook een attitude van, mijns insziens, redelijkheid en billijkheid, waarbij nadenken, overleg en luisteren naar de standpunten van anderen heel belangrijk zijn.

Ik verwacht trouwens niet dat iemand die dit leest op de PvdA gaat stemmen omdat ik het zeg. Maar, stel dat je mag stemmen in Gelderland en al overwoog om op iets aan de linkerkant van het spectrum te stemmen, waarom dan niet op de PvdA, of misschien zelfs wel op Josan Meijers! (Mijn strategie bij het uitbrengen van mijn stem is trouwens om nooit op de nummer 1 van de partij van mijn keuze te stemmen, die krijgt al genoeg voorkeurstemmen. Ik kies of voor de eerste vrouw op de lijst, of voor de persoon met de grappigste naam, maakt niet uit waar op de lijst.)

Zijn jullie eigenlijk sowieso van plan om te gaan stemmen woensdag? Normaal is dit niet echt een verkiezing die veel volk trekt, maar gezien het landelijke belang kan ik me voorstellen dat nu toch meer mensen even langs het stemlokaal gaan….

Advertenties

Tags:

7 Reacties to “Volgende week woensdag”

 1. Martine Says:

  HAHAH ik kies ook altijd voor de eerste vrouw op de lijst. Helaas woon ik niet in Gelderland, maar in Friesland en stem zekerweten ook op de PVDA.

 2. Froukiwi Says:

  Ik woon in Gelderland en ga zeker links stemmen. Weet alleen niet of PvdA wel links genoeg is voor mij 😉 Maar misschien verdiep ik me voor woensdag nog wel even in de ideeen van jouw moeder en haar partij!

 3. Mieke Meijers-v. Lier Says:

  Laat ik nou de moeder van Marte’s moeder zijn .
  Ik kom zeker niet uit een rood nest , maar heb mijn weg in de loop der jaren
  zelf gevonden : P.v.d.A. !!
  En vanzelfsprekend stem ik op Josan. niet alleen omdat ze onze dochter is,
  maar vooral omdat zij de juiste vrouw is op de juiste plaats .

  LIJST 2 NR. 2 JOSAN

 4. FromFraai Says:

  Hihihi, lekker activistische familie zo samen met 3 generaties vrouwen 🙂

 5. Daphne Says:

  Ik ga zeker stemmen, maar stem GroenLinks. Ik stem op de eerste persoon op de lijst die uit mijn woonplaats komt ;).

 6. José Says:

  Ik stem normaal altijd op de eerste vrouw op de lijst van de partij die me op dat moment het beste lijkt.. Meestal wel richting de linkerkant..
  Vandaag heb ik op je moeder gestemd! 🙂

 7. FromFraai Says:

  Ha Jose,
  wat ontzettend cool!!! Hahaha, ik voel me helemaal vereerd… Maar ik weet zeker dat Josan je stem waard gaat zijn in Gelderland. En als je ooit nog een belang te behartigen hebt, dan weet je nu bij wie je moet zijn, hihi.
  Het lijkt er trouwens op dat de (gedoogde) regering toch een nipte meerderheid houdt in de eerste kamer. Toch een beetje een teleurstelling na de prognose. Nu blijft het voor mij toch een beetje spannend totdat de eerste kamer echt is gekozen!
  Bedankt! M.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: