Bebrild

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik dig deze bruid.

Haar bril, haar jurk, de bloemen in heur haar…. Plus haar glorieuze lach!

De bruiloft zelf ziet er trouwens ook pretty cool uit. Kijk zelf!

PS: ik keek toevallig even naar de kosten van de fotograaf die deze prachtige foto’s heeft genomen. Deze dude is duidelijk enorm getalenteerd maar hot damn, 5k?? Hier spreekt de zunigerd in mij, maar is dat niet ongelooflijk veel geld? Volgens mij zijn (even getalenteerde?) Nederlandse fotografen lang niet zo duur…. Of heb ik eigenlijk geen idee waar ik het over heb?

Advertenties

Tags: ,

9 Reacties to “Bebrild”

 1. Melissa Says:

  Het probleem voor belgische en nederlandse fotografen is dat er hier duidelijk nog niet zo’n waarde en prestige aan een trouw gelinkt is.

  In amerika is het big business (vandaar ook dat er veel meer getalenteerde fotografen zijn daar). Hier ziet men vaak nog dat bruidsfotografen eigenlijk niet zo’n ‘positie’ hebben en dus kunnen wij ook veel minder vragen.

  Verder is het veel geld natuurlijk maar als mensen ECHT moesten weten hoeveel tijd je aan een trouw moet besteden als fotograaf (mailen/afspreken/locaties zoeken/attributen eventueel zoeken/hele dag en nacht shooten/een week nabewerken en album maken/onkosten van vervoer/…) dan zouden de mensen hier best wel verschieten denk ik over het ‘hoe goedkoop’ wij in België en Nederland zijn.

  Het is veel geld, daar niet van 😉 hij vraagt maar 10 keer meer als mij maar zal er dan ook iets fatsoenlijk aan overhouden (trouwens, in Amerika werken ze vaak met meer dan één fotograaf op de trouw en hebben ze ook nog een team op het kantoor… die mensen moeten er ook nog mee betaald worden en dat maakt wss ook een verschil).

  Buiten dat alles: heel mooie foto’s uiteraard! 😉

  liefs, melissa

 2. Inge Says:

  Prachtige foto’s! Als ik zo’n leuk brillenhoofd had gehad had ik mijn bril ook opgedaan op mijn bruiloft (nu heb ik pas gezien wie er allemaal waren toen ze me kwamen feliciteren tijdens de borrel. Voor die tijd? Geen idee).

 3. Susan Says:

  Wat een super mooie foto’s, en wat een coole bruid!! Maar wat een hoop geld zeg, ik snap dat het ontzettend veel werk is maar dit is wel echt over de top! Maarja, dan heb je wel wat 😉

 4. SophieSweetVintage Says:

  Ze ziet er inderdaad supermooi uit! Gelwedige foto’s 😀

 5. Fabienne Says:

  “like”

 6. Charlotte Says:

  Bijzondere foto’s inderdaad.

  En ja, in Nederland en België zijn fotografen goedkoper. Zie o.a. het commentaar van Melissa.
  Helaas is de fotografie in Nederland in elk geval te vaak een sluitpost, helaas. De waarde van goede fotografie wordt nog niet zo ingezien hier. Terwijl de fotografie nou juist het enige is wat je, behalve het huwelijk zelf en de ringen uiteraard, overhoud aan je bruiloft! Heb je zoveel tijd, moeite en geld gestoken om de mooiste dag van je leven te beleven en dan zou je het niet mooi vast laten leggen!

  Melissa heeft trouwens gelijk over de tijd. Uiteindelijk zijn fotografen vaak 24 uur kwijt aan een bruiloft van 6 uur.
  Van het gevraagde bedrag moeten salaris, apparatuur, verzekering, reiskosten etc. etc. betaald worden.

  Mijn advies: investeer in een goede fotograaf en laat deze evt een paar uur minder komen (dus 6 ipv 8 of 10) maar dan zijn je foto’s wel goed!

 7. Simone-Michelle Says:

  Eens met Charlotte! 5K is in de States (vooral de westkust) trouwens geen gek bedrag. Er zijn er ook genoeg die beginnen die bij 7K of nog meer. Budgetten voor bruiloften zijn daar in veel gevallen groter, en de bruidsfotografie mag daarvan een groter deel hebben.

  In Nederland is fotografie traditioneel inderdaad vaak een sluitpost. Het is ook nog niet zo lang geleden dat de meeste bruidsfotografen vrij traditionele en standaard foto’s maakten…. Inmiddels groeit de groep fotografen die hip en stylish en lifestyle-achtig te werk gaan gelukkig heel snel. 🙂 Daar komt denk ik ook een steeds persoonlijker benadering bij. En de prijzen gaan nu snel omhoog.

  Ik vind zelf 5K dollar voor een bruidsreportage (vaak wel met 2nd shooter, onbeperkt aantal uren en albumcredit) geen gek bedrag. Ik denk dat we in Nederland steeds meer die kant op gaan, nu ook de fotografie steeds meer de Amerikaanse kant op gaat…

  En wat tijd betreft: ik ben zo’n 2 weken bezig met een bruidsreportage van acht uur, als je alles bij elkaar optelt. 🙂

 8. eliesha Says:

  This is actually an Australian Wedding, not American, and Jonas spent apx 14-15 hours with us on the day. Also – we didn’t pay anywhere near 5K, he’s put his prices up dramatically since we booked.

  Glad you liked our wedding though. xx

 9. Bruiloft - Weddingplanner en Ceremoniemeester Says:

  Inderdaad mooie bruid. De foto’s zijn erg hip en stylish, een goede ontwikkeling!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: