Beleid Sponsors/ Adverteerders op Fromfraai

Naar aanleiding van de discussie die volgde op de post van gisteren realiseerde ik me dat ik niet duidelijk ben geweest over mijn beleid aangaande sponsors/ adverteerders. Dus hierbij een post om dat onderwerp te verduidelijken.

Fromfraai is geen commercieel blog. Ik heb een baan (die niets met trouwen of bruiloften te maken heeft) waarmee ik de rekeningen betaal. Maar, ik stop ook veel van mijn vrije tijd in dit blog, en dus zeg ik geen nee als ik eens iets leuks kan overhouden aan alle tijd die ik in dit blog steek, naast de voldoening dat iemand ooit dit blog leest (wat ongelooflijk supercool is!!!). Vandaar dat ik niet compleet gekant ben tegen sponsors van Fromfraai.

Maar, hier een overzicht van wat ik in overweging neem voordat ik een sponsor accepteer.

1. Wie adverteert er op Fromfraai?
Het eerste, en mijns insziens belangrijkste punt: hoe kies ik wie er een advertentie in de sidebar mag plaatsen. Nou, dat is eigenlijk best wel simpel, die keuze is gebaseerd op mijn eigen smaak. Net zoals alle inhoud van dit blog mijn smaak danwel mijn mening weergeeft, geldt hetzelfde voor eventuele sponsors.
Als mensen contact met mij opnemen over adverteren op Fromfraai (niet dat mijn deur wordt platgelopen, hoor, integendeel), dan kijk ik ten eerste of hun producten danwel diensten passen bij het beeld dat ik heb van de behoeften van de lezers van Fromfraai. De volgende stap is om te kijken wat ik zelf vind van de producten of diensten. Middelmatige kwaliteit? Slechte indruk van het bedrijf of de mensen erachter? Gewoon niet mijn smaak? Dan gaat de samenwerking niet werken.
Dat is het voordeel van het feit dat ik geen commercieel blog run. Ik ben niet afhankelijk van adverteerders, dus ik heb lekker de vrijheid om alleen te doen, te schrijven en te publiceren wat ik zelf leuk vind.

2. Duidelijkheid
Alles wat ik op mijn blog schrijf is mijn mening, en ik sta er 100% achter. Daar mogen jullie ten alle tijden van uit gaan. Dus ook als ik walgelijk positief ben over iets, tsja, dan zou het zomaar kunnen dat ik iets gewoon walgelijk fantastisch vind!
Maar desalniettemin vind ik het belangrijk dat het altijd duidelijk is wanneer een post wordt gesponsord door een adverteerder, en wanneer niet. Dus, gesponsorde posts worden altijd duidelijk geintroduceerd. Zowel in de titel als in de tekst. Als jullie het idee hebben dat het onderscheid nog niet duidelijk genoeg is, laat me dat dan vooral weten via een comment, of via de email: fromfraai@gmail.com. Uiteindelijk schrijf ik dit blog voor lezers, en jullie mening en input doet er dus toe.

Advertenties

Tags: ,

2 Reacties to “Beleid Sponsors/ Adverteerders op Fromfraai”

 1. José Says:

  Een beetje raar dat je je zo moet verdedigen.. Al werd je gesponserd door een wc-papiermerk.. Ik blijf lekker je blog bezoeken voor de meest leuke ideetjes! 🙂

 2. FromFraai Says:

  Hi Jose,
  Bedankt voor je lieve woorden!
  Ik vind eigenlijk dat ik mijn standpunt aangaande adverteerders duidelijk had moeten maken voordat ik de eerste echte sponsor van dit blog introduceerde. Ik vind het belangrijk dat mensen weten waar ik voor sta, en waar de inhoud op dit blog vandaan komt.
  Maar ik zal snel weer eens wat leuks inhoudelijks posten 🙂
  Liefs, M.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: