Het Fraaie Feest van Sabine en Daniel

Sabine heeft jullie waarschijnlijk al eerder geïnspireerd met haar prachtige save-the-dates en uitnodigingen, maar ik durf te claimen dat het huwelijk van Sabine en Daniel zelf nog veel en veel inspirerender is. Prachtig maar relaxed, vol liefde en vrolijkheid. Ik was vooral onder de indruk van de huwelijksceremonie zelf: Sabine en Daniel hebben duidelijk heel goed nagedacht over dingen die betekenisvol zijn voor henzelf, maar ook hoe ze hun gasten zoveel mogelijk konden betrekken bij de huwelijksvoltrekking. Als je nog aan het nadenken bent over je eigen seculiere ceremonie, dan is Sabine’s verhaal verplichte leeskost!

Alle foto’s in deze post zijn genomen door de broer en vader van Sabine.

Waarom hebben jullie besloten te gaan trouwen?
Gewoon! Ineens was het een goed plan!

Wat maakte jullie bruiloft speciaal?
Wij hadden heel veel speciale dingen! Wij hadden een oude Zwitserse postbus gehuurd om naar de feest-locatie te rijden. Dat was te gek en het was een beetje voor mij omdat ik zelf Zwitserse ben!

Maar wij hadden ook een heel erg leuke ceremonie. De ceremonie was buiten en wij hadden heel goed weer voor oktober. Wij sprongen bij binnenkomst over een bezem, dat brengt geluk en bracht meteen iedereen aan het lachen.

Na het ondertekenen van de trouwakte gingen wij walnoten uitdelen aan onze gasten. Dat hoorde bij het huwelijks-ceremonieel in het Romijnse Rijk en gezien in die traditie ook de Roof van de Sabijnen (ik heet Sabine) nagespeeld werd en onze ceremonie in een amfitheater plaats vond, leek ons dat toepasselijk. De noten kwamen van de notenboom van Daniëls ouders!

Wij hadden ook een band-ceremonie met de ringen en wij hebben ook brieven aan elkaar geschreven, die wij niet gingen voorlezen, maar in een kistje met een wijnfles leggen en dicht-spijkerden. Als ons huwelijk goed gaat, mogen wij over 10 jaar de briefen lezen en de wijn drinken. Mocht ons huwelijk in een impasse raken, kunnen wij op elk gewenst moment samen de wijn drinken en de brieven lezen.

Doordat onze families niet dezelfde taal spreken was het erg leuk om dingen te doen in plaats van alleen te praten. Voor mij was het meest speciale dat mijn moeder mijn trouwjurk heeft gemaakt. Het was extra moeilijk omdat ik in Amsterdam woon en mijn moeder in Zwitserland waar ik vandaan kom. Wij konden dus maar twee keer passen. Voor mijn man was denk ik het meest speciale dat wij zijn eigen Steinway vleugel verhuisd hebben naar de feest-locatie. Wij zijn allebei klassieke musici en kregen van veel collega’s muziek als kado tijdens het diner! Dat waren dan ook meteen de meest emotionele momenten van ons huwelijk.

De band-ceremonie

Wat is jullie favoriete moment van/ beste herinnering aan de dag?
Ik vond de busrit, het beginnen, heel gaaf. Maar ook de emoties te zien van onze ouders was mooi. Het meest bijzondere was zeker, dat zoveel vrienden van ons (musici) gezongen en gespeeld hebben. Er is zelfs een heel muziekstuk voor klarinet, saxofoon, strijkkwartet en piano voor ons gecomponeerd en uitgevoerd! En heel relaxed was, dat wij de dag na ons trouwen nog een boottocht door de Amsterdamse grachten hadden gepland met onze weekend-gasten. Zo hoefde niet alles op een dag en dan over, maar konden wij wat langer van dit prachtige feest genieten.

Liepen jullie tegen problemen aan tijdens de voorbereiding van de bruiloft, of op de dag zelf? Zo ja, hoe zijn jullie daarmee omgegaan?
Ik vond het jammer, dat als je iets speciaals wilt of een eigen idee hebt over een item, de mensen je lijken te begrijpen maar dat je uiteindelijk toch vaak het gebruikelijke geleverd wordt. Dat was bv bij de bloemen zo. Ik wou maar 1 Dahlia als bruidsboeket, maar dat werd mij sterk afgeraden. Uiteindelijk had ik mijn zin moeten doordrukken, want dat had ik wel veel mooier gevonden. Gelukkig konden we op de dag zelf wel heel relaxed zijn over dat soort kleinigheden.

Hebben jullie nog advies voor De Overige Aanstaanden?
Doe écht je eigen ding!

Zijn er nog andere dingen die je kwijt wil over jullie bruiloft, waarover je het hierboven nog niet hebt gehad?
Wij hadden na ons bruiloft niet echt een huwelijksreis geboekt, maar zijn nog twee dagen naar Drenthe geweest om een beetje met z’n tweeën te zijn. Een aanrader!

Sabine’s moeder hard aan het werk aan de trouwjurk!

Trouwjurk – mijn moeder!
Trouwpak – ETRO
Uitnodigingen – zelf gemaakt
Locatie & Catering – Het Rijk van de Keizer
Taart – Duffy van Lanskroon, Sweet Ima
Bloemen – Bloemen op Locatie
Overig – Zwitserse postbus via www.andere-weg.nl

Advertenties

Tags: , ,

7 Reacties to “Het Fraaie Feest van Sabine en Daniel”

 1. Fabienne Says:

  wat een leuk idee ook weer met die brieven!

 2. José Says:

  Dat met die brieven is zo leuk!!
  Verder de hele bruiloft is erg bijzonder.. Wij komen beide uit een doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg-familie.. mijn vriend is ook nog echt zo, maar ik hou wel van iets bijzonders.. Dus een paar ‘aparte’ dingen wil ik ook doorvoeren in onze bruiloft!

 3. Sabine Says:

  Lieve bruiden!
  Brieven en wijn samen in een kistje en dan dicht-spijkeren schijnt een hele oude NEDERLANDSE traditie te zijn!

 4. FromFraai Says:

  Wat grappig Sabine! Ik had het alleen nog maar op Amerikaanse weddingblogs gezien, dus ik nam eigenlijk aan dat het gewoon een of andere new age uitvinding was (een hele goede new age uitvinding, dat dan wel :-D)
  M.

 5. Fabienne Says:

  oh echt, geweldig! ik ga het eens even overleggen met mn lief! 🙂

 6. Kippie Says:

  Wat een mooie bruiloft! En een bruiloft met veel leuke ideeën! 🙂

 7. 금천오피 Says:

  금천오피

  Het Fraaie Feest van Sabine en Daniel | Een Fromfraai Trouwblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: