Vrolijk

Ik ben een beetje ambivalent over van die echte superstrakke bruidstaarten die meer lijken op beeldhouwwerken dan voedsel. Visueel aantrekkelijk, zeker. Maar ik hou er wel van als taart gewoon op taart lijkt. Dan voel ik me namelijk minder schuldig over het aansnijden en opeten. Want dat blijft toch het uiteindelijke doel van de taart.

Maar, zegt men dan, een gewone taart is maar een gewone taart! Als ik ga trouwen wil ik een bruidstaart. Mijn antwoord zou zijn dat iedere taart die op een trouwerij wordt geserveerd automatisch een bruidstaart is (of een bruidscupcake*, bruidscake, bruidsvlaai…). Maar als je het zekere voor het onzekere wil nemen, dan zet je er gewoon zo’n plastic bruidspaartje op en hup, de trouwtaarttransformatie is compleet.

Maar er zijn ook andere manieren om een hele gewone taart te veranderen in een superfeestelijke bruidstaart. Zoals bijvoorbeeld die fantastische mini-slingers van de foto hierboven (gevonden op Hello!Lucky). Gemakkelijk zelf te maken met sateprikkers en gekleurd papier lijkt mij zo! Maar als je kleuterschoolknipdiploma ondertussen is verlopen dan kan je ze ook altijd bestellen in de Etsy-winkel van Kiki LaRu.

Ook simpel maar effectief is een hartje, zoals op deze taart van de meestbeblogde bruil0ft van dit jaar. Wederom, zo’n hart kan je natuurlijk gewoon zelf in elkaar naaien, er staat zelfs een handleidinkje op Once Wed. Maar ook hier kan je ook gewoon op Etsy terecht: koop een mooi zelfgestikt hart bij deze Nederlandse Etsyverkoper, en zet m op een grote sateprikker, en klaar is je taarttopper!

* Ik moet binnenkort ook echt eens een post gaan wijden aan de cupcakes die ik voor de trouwerij van vriendin E. heb gebakken! Die waren erg mooi geworden, en ook nog lekker.

Advertenties

Tags: , , ,

2 Reacties to “Vrolijk”

  1. Kippie Says:

    Oh, dat zijn wel twee héél schattige bruidstaartjes! En die slinger en hartjes “taarttopper” zijn ook helemaal geweldig. 😀

    Mijn probleem met “echte” bruidstaarten is dat ze vaak wel mooi zijn, maar gewoon minder lekker. Ik hou niet zo van een dikke fondant of marsepijnlaag. Wat het decoreren een stuk minder makkelijk maakt.

  2. martine Says:

    Persoonlijk vind ik een lekker stukje vlaai of een kwarktaartje ook veeel lekkerder dan bruidstaart. Ik vind bruidsgebak vaak ook veel te machtig en te zoet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: