Het fraaie feest van Ruud en Maud

Dit fraaie feest van Maud en Ruud maakt mij gelukkig! Een heel weekend met vrienden en familie, kampvuren, ontspanning, en ook nog een mooi trouwfeest met een prachtige handvastceremonie. Ik vind het superleuk om te zien dat je niet perse het standaard trouw-script hoeft te volgen om een leuk, mooi en betekenisvol trouwfeest te organiseren.

Waarom hebben jullie besloten te gaan trouwen?
Deze verbintenisceremonie was in eerste instantie bedoeld ipv een wettelijk huwelijk. Wij voelden ons heel erg beperkt in de mogelijkheden hierin en hadden 1001 ideeen die bij een wettelijk huwelijk niet mogelijk waren. Uiteindelijk zijn we toch voor de wet getrouwd ivm de zwangerschap en geboorte van ons zoontje, maar dat hebben we klein gehouden. Deze verbintenisceremonie was voor ons veel belangrijker.

Wat maakte jullie bruiloft speciaal?
Het was een feestweekend in een oude hoeve. Vrijdag hadden we een kampvuur en quiz met de 30 weekendgasten. Op de zaterdag was er een keltische verbintenisceremonie in een vervallen openluchttheater in het bos die geinspireerd was op het aloude handvasten. Het traditionele handvasten is in Amerika wel rechtsgeldig, maar in Nederland niet.

Wij hebben ervoor gekozen om enkele onderdelen uit het handvasten te combineren met zelfverzonnen onderdeeltjes en onderdelen uit het “gewone” huwelijk. Dit alles werd begeleid door Petra Ritzen die samen met ons de ceremonie vorm gegeven heeft. Daarna was er een bourgondisch diner (zoals in de middeleeuwen) en ’s avonds een groot feest voor 90 mensen op de hoeve. Zondag was mijn man jarig en sloten we met de weekendgasten het weekend af met een brunch. De weekendgasten zijn het hele weekend met ons in de hoeve blijven slapen, dus het voelde echt als een familieweekend/schoolkamp.

Wat is jullie favoriete moment van/ beste herinnering aan de dag?
Onze wandeling over het pad naar het openluchttheater in het bos. Het is een prachtige locatie en de wandeling ernaartoe bouwde de spanning heel subtiel op en was een supermooie entree. Hierdoor waren we allebei al heel erg emotioneel. Er stond wierook langs het pad en in het openluchttheater klonk harpmuziek. De gasten konden ons al van ver zien aankomen en hun kreten van bewondering konden we goed horen.

Liepen jullie tegen problemen aan tijdens de voorbereiding van de bruiloft, of op de dag zelf? Zo ja, hoe zijn jullie daarmee omgegaan?
Omdat we alles in eigen beheer gedaan hebben moest er heel veel voorbereid worden. Om ervoor te zorgen dat we in het weekend zelf zo min mogelijk stress hadden hebben we voor ieder onderdeel iemand gevraagt dit te delegeren. Die personen moesten van tevoren goed geinformeerd worden en tijdens het weekend zelf moet je erop vertrouwen dat het goedkomt of accepteren als het niet helemaal gaat zoals je zou willen. Dat was voor Maud soms wel moeilijk. Maar alle weekendgasten hebben echt super geholpen, zonder hun hulp zou dit niet mogelijk geweest zijn.

Hebben jullie nog advies voor De Overige Aanstaanden?
Zoals je ziet kun je alles op je eigen manier doen. Zelfs een wettelijk huwelijk kun je redelijk aan jouw ideeen aanpassen. Je moet er alleen wat meer moeite voor doen en het kost meer voorbereiding. Je zou het handvasten of een andere ceremonie ook kunnen combineren met het wettelijk huwelijk, net zoals somige mensen ’s ochtends voor de wet trouwen en ’s middags voor de kerk.

Trouwkleding: zelfdgemaakt (!!! Ja bekijk die foto’s nog maar eens, dat deed ik ook toen ik dat las. Ongelooflijk, niet?)
Locatie(s): Openluchttheater Spaubeek & Hoeve De Binnenplaets, Schimmert
Ceremonieleider: Petra Ritzen

Advertenties

Tags: ,

4 Reacties to “Het fraaie feest van Ruud en Maud”

 1. martine Says:

  Wat een super feest zeg en op een prachtige locatie! Dit past helemaal bij hun!

 2. José Says:

  Wat ontzettend bijzonder! Wat dat betreft ben ik nog wel een beetje te ‘gewoontjes’. Zoiets heeft, voor dit bruidspaar, veel meer betekenis dan een”standaard’ huwelijk door de gemeente.

  En een heel weekend! WOW! Ik hou van school/scouting kampen met kampvuur! Enorm leuk!

 3. José Says:

  Je kan zien en voelen dat het een fantastisch feest was!
  Jammer dat Juna en ik in Peru waren, want dit is wel heel bijzonder.
  Dat geeft ook de basis van jullie relatie aan. Die is stevig met veel respect voor elkaar. Mooie omgeving om in op te groeien.

 4. Kippie Says:

  Dat ziet er echt erg mooi en vooral intiem uit. Prachtig dat Ruud en Maud hun dag (..of weekend.. 😉 )zo hebben ingevuld als bij hun past!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: