BG-stijl: hanekam

Er wordt al genoeg geschreven over bruidskapsels, dus daar besteed ik niet zo veel tijd aan (uitzonderingen daargelaten). Maar bruidegommenkapsels zijn, zoals bruidegommen-bijna-alles-wat-ik-maar-kan-bedenken eigenlijk, nog een behoorlijk onontgonnen gebied. Vandaag dus aandacht voor mijn favorieten hipster-bruidegommenkapsel: de hanekam.

Foto via Green Wedding Shoes

Ik snap ook wel dat geen enkele bruidegom zichzelf een nieuw kapsel gaat aanmeten omdat een of andere chick op een blog het zegt. Maar wat mij betreft is het tijd voor een wijdverbreide comeback van de hanekam. In een modern, veel korter jasje. Eentje waar geen suikerwater of behanglijm aan te pas komt om de zwaartekracht te trotseren. Eentje die zich vermomt als een mop haar boven op een verder kortgeknipt mannenhoofd.

Ik weet eigenlijk niet of je mohawks zoals die van de bovenstaande bruidegom, of van Puck uit Glee (rechterbovenhoek in de onderstaande foto*) wel een hanekam mag noemen. Dat is wellicht een beetje een groot woord voor een kapsel wat in feite niet meer is dan een wat ver opgeschoren blockhead.

Wellicht is fauxhawk een betere omschrijving van dit kapsel?

De fauxhawk is daadwerkelijk onsterfelijk gemaakt door Steve, aka Fauxhawk-de-partner-van-de-schrijfster-van-het-fantastisch-blog-What-Possessed-Me. Onfuckinsterfelijk. Ik bedoel, kijk naar de onderstaande foto’s en vertel me dat je nu niet wil dat alle belangrijke mannen in je leven nu naar de kapper moeten rennen voor precies dit kapsel?

Ik weet niet of ik mijn vriend zo ver kan krijgen om zich een fauxhawk te laten aanmeten bij een volgend bezoek aan de kapper. Ik weet wel dat ik toch niet half zo knap ben als Persephone (noch heb ik zo’n coole naam), dus wellicht moet ik ook niet nastreven om een vriend met een ubercool kapsel te hebben… Hoe dan ook vind ik dit het ultieme kapsel voor een bruidegom!

Als je meer wil zien van het zeer Manhattan huwelijk van Steve en Persephone (en meer prachtige foto’s van Lillian en Leonard!) dan kan je even kijken op P.’s blog (hier bijvoorbeeld, of hier). En omdat ik weet dat jullie net zoals ik geen genoeg kan krijgen van de ultieme Fauxhawk, hier ook nog een linkje naar de trouwvideo (Mark Alhadeff on Vimeo).

* Kijkt er trouwens iemand naar Glee? Ik ben verslaafd geraakt in de VS en ben nu afhankelijk van shady illegale tv-websites voor mijn fix…

Advertenties

Tags: , , , ,

2 Reacties to “BG-stijl: hanekam”

  1. Kippie Says:

    Su-per gaaf!
    Dit was precies het kapsel wat ik mijn vent graag had aangemeten voor de bruiloft. Vind het echt erg stoer. Helaas had mijn mens andere ideeën… maar het blijft erg mooi 🙂

  2. Irene Says:

    I love Glee! Helaas, illegale versies downloaden of kijken op bedroevende websites is the only way…

    Ik vind de langere versie trouwens wel veel beter dan die van Puck, die toch wel net te veel weg heeft van de block-head!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: