Ampersand

Bekentenis: ik was zeker 14 jaar oud voordat ik eindelijk onder de knie kreeg hoe ik in een vloeiende beweging een ampersand (zo’n krullering en-teken: &) op papier kon krijgen. Tot die tijd ging er altijd iets  mis in mijn motor-programma en raakte mijn pen halverwege de weg kwijt. Dus, ik heb gemengde gevoelens ten opzichte van de ampersand. Sneaky pretty bastard.

Maar, als ik ooit nog een trouwkaart zou moeten ontwerpen, dan zal ik wellicht de ampersand in de armen moeten sluiten. Een beter,\ simpel, krachtig en sierlijk symbool dat in een oogopslag ‘samen’ communiceert bestaat er haast niet. Want laten we wel wezen, bij een wedstrijdje tussen + en & wint natuurlijk de laatste! Niet zonder dat + een paar gemene trappen onder de gordel heeft uitgedeeld, maar toch.

Uhmmm, ja, o ja. Uitnodigingen. Daar had ik het over. Als je zelf dus een simpele, typografisch krachtige uitnodiging wil ontwerpen is een ampersand en een stukje tekst in een mooi lettertype alles wat je nodig hebt! Kijk maar naar de onderstaane voorbeelden:

via Minted

via Pink Lilly Press’s Flickr Stream

via Kalyn Johnson

En als je op zoek bent naar die ene Ampersand die het beste past bij jou en je geliefde, want ja, er is keuze te over, scroll dan vooral eens door dit blog. Iedere dag een nieuwe ampersand totdat de teller op 365 staat. Dikke, dunne, sierlijke, harkerige, rare, grappige… voor ieder wat wils!

Advertenties

Tags: , , ,

6 Reacties to “Ampersand”

 1. Kippie Says:

  Ben ik een ontzettende boer als ik & gewoon een “en-teken” noem. Hahah 🙂

  Ik vind het zeker mooi voor op een trouwkaart. Het is zeker sierlijker dan het plusje,. Maar… ik kan zo ook een argument aandragen voor het “+”je.

  A&B < A+B
  Het + teken wekt bij mij de suggestie dat het meer is. "jij + ik = wij "

 2. FromFraai Says:

  Ja, dat is misschien juist een beetje een vergezocht bezwaar tegen + van mij 😀 Ook na trouwen zal ik mezelf nog steeds zien als een onafhankelijk individu, samen maar niet een met mijn partner. Ik weet het, zeik zeik zeik.

  Maar, mijn voorkeur voor de ampersand is puur op uiterlijk gebaseerd hoor. Ik vind het ding er gewoon zo leuk uitzien, minder hoekig dan een plusteken.

 3. Martine Says:

  Ik zie tegenwoordig het “en-teken” al op heel veel trouwkaarten en ik vind het originele daar nu een beetje af. Het blijft zeker een mooi teken hoor, maar heb het de laatste tijd iets teveel gezien 🙂

  Ik moet fromfraai twee weken gaan missen, want we gaan morgen op vakantie! Als ik thuis ben, kan ik eerst wel een uurtje fromfraai lezen. Nu al zin in 🙂

 4. Kippie Says:

  Ik moet me wel bij Martine aansluiten, ik heb pas ook een trouwkaart ontvangen met het & teken. Eigenlijk is het plusteken veel origineler! Dat heb ik in ieder geval nog nooit gezien.

  EN het is veel eenvoudiger, simpeler en daarom ook een veel betere match met mij (ik ben maar een simpele ziel).

 5. Kippie Says:

  Oh… en een fijne vakantie gewenst, Martine!

 6. Martine Says:

  Jaaa dank je wel. Wij gaan in de relaxmodus!!! Even niet met de bruiloft bezig zijn en na onze vakantie gaan de voorbereidingen weer verder!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: